ارد بزرگ – Ord bozorg

ساخت وبلاگ
ارد بزرگارد بزرگ

ارد بزرگ – حکیم ارد بزرگ بزرگترین و مشهورترین فیلسوف تاریخ ایران است او در حال در ایران زندگی می کند – زندگی او شبیه به یک افسانه شده است – دعوت رسانه های داخلی و خارجی برای گفتگو را اغلب رد می کند برای همین بسیاری در جهان فکر می کنند او درگذشته است

زندگی ارد بزرگ

زادگاه حکیم ارد بزرگ شهر مشهد است در کودکی بسیار پر جنب و جوش بوده اما در 11 سالگی پس از آنکه با خبر می شود دو استادش در یک سانحه درگذشته اند شدیدا درون گرا می شود و از خود می پرسد لزوما چرا زندگی می کنیم ؟ و این مسیر چگونه تعریفی دارد؟ از این زمان به بعد مطالعه فلسفه و حکمت مهترین برنامه روزانه او بوده است خود او می گوید: نوجوانی خویش را در کتابخانه وسیع و بزرگ حضرت مشهد گذراندم هزاران هزار جلد کتاب ارزشمند در شاخه ها و رشته های گوناگون مرا شیفته خود ساخته بود بسیار اتفاق می افتاد که نخستین مراجعه کننده به کتابخانه در صبح و آخرین نفری بودم که از آنجا خارج می شدم . گاهی بدون آنکه صبحانه خورده باشم با شتاب می رفتم آنجا و شب بر می گشتم و در مسیر برگشت تا خانه می فهمیدم چقدر گرسنه ام ! هنوز هم گاهی دلم برای آن ساعت های با ارزش تنگ می شود.

در نوجوانی با تشویق استاد محمدابراهیم حمیدی به طراحی و گرافیک علاقه ویژه ای پیدا می کند مجسمه سازی و کاریکاتور را پس از آنها ادامه می دهد . بیش از 67 نمایشگاه هنری در شهر های مختلف برگزار می کند و در نهایت انجمنی هنری با بیش از 300 عضو پدید می آورد اما در نهایت هنر را بکلی رها نموده و آثارش را در کمد می گذارد و در آن را قفل می کند و می گوید اثر هنری- حرف ها و اندیشه هنرمند است و از این رو باید مخاطب زبان هنر را بداند – در غیر اینصورت ارتباط همواره با چالش روبروست و شوربختانه در ایران سواد بصری فوق العاده پایین است چون هیچگاه آموزشی فراگیر در اینباره وجود نداشته است.

رشته تحصیلی حکیم بزرگ- معماری بوده که آن را هم رها می کند و در نهایت به سراغ حکمت و فلسفه می رود همان چیزی که از پایان دوران کودکی و شروع نوجوانی بسیار شیفته آن بوده است .

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا : – کمپین دیوار مهربانی بر اساس ایده بسیار جالب حکیم ارد بزرگ -از بزرگترین فلاسفه حال حاضر جهان- شکل گرفت. حکیم ارد بزرگ در سال 1390 در اینباره گفته بودند : -دیوار های سرزمینم ایران- باید رنگ مهر و مهربانی بر خود بگیرند. ایرانیان همواره در جهان پرچمدار مهر و مهربانی بوده اند… آنهایی که مهر ورزیده اند- جاودانه شده اند… و چه زیباست فصل رویش مهر و دوستی… دیوارهای ایران شهرمان را با مهر پرشکوفه کنیم و آنچه داریم را بر آن بیاویزیم و به هم ببخشیم … این گام کوچک امروز ما – یادگاری باشکوه خواهد بود برای فرزندانمان و دودمان های پسین- از مردم مهرورز زمانه ما … همدیگر را عاشقانه دوست بداریم که سفر زندگی کوتاه است …- چهار سال از ارایه این ایده ارزنده گذشت تا در پاییز و زمستان 1394 افکار عمومی کشورمان نسبت به آن واکنش مثبت نشان دادند و جهانیان را با ایجاد دیوارهای مهربانی آنهم به شکلی گسترده شگفت زده نمودند .

ارد بزرگارد بزرگ

آخرین خبر درباره وضعیت جسمانی حکیم ارد بزرگ :

طبق خبرهای رسیده حکیم ارد بزرگ از 23 اسفند 1393 به مرور دچار ضعف جسمانی شده و در نهایت از 20 فروردین ماه 1394 حال حکیم بزرگ رو به وخامت نهاده و هم اکنون تحت نظر پزشک قرار گرفته اند .

حکیم ارد بزرگ در حال حاضر زنده است و در شهر کرج مرکز استان البرز ایران در انزوا زندگی می کند – با این وجود بسیاری از علاقمندان به اندیشه های او – برای دیدارش از سرتاسر ایران به این شهر می روند تا او را از نزدیک ببینند. تنها یکبار حکیم پذیرفت تا در یک برنامه تلویزیونی شرکت کند -تیرماه 1392 – شبکه جهانی جام جم-. کسانی که او را از نزدیک دیده اند می گویند : حکیم انسانی ساده زیست – فوق العاده دانا – آرام و کم حرف است – برعکس تصور همگانی – زندگی بسیار ساده دارد او به همراه دخترش غزاله در شهر کرج زندگی می کند – بیشتر فضای آپارتمان حکیم را کتاب فرا گرفته – هنگام گفتگو – بیشتر شنونده است . افرادی که از دیدار حکیم برگشته اند می گویند فکر می کردیم نسل واقعی بزرگان حکمت و فلسفه ایران منقرض شده اما با دیدن حکیم ارد بزرگ فهمیدیم چقدر در خطا بوده ایم و عجیب آنکه چهارمین حکیم تاریخ ایران و بزرگترین فیلسوف معاصر با وجود شهرت جهانی همانند حکیم فردوسی – خیام و بزرگمهر – زندگی بسیار ساده و بی آلایش دارد .

کند . زندگی او شبیه به یک افسانه شده است – دعوت رسانه های داخلی و خارجی برای گفتگو را اغلب رد می کند برای همین بسیاری در جهان فکر می کنند او درگذشته است . حتی برخی در زندگینامه حکیم نوشته اند تولد 1706 و مرگ 1790 میلادی ! . کسی نمی داند که این تاریخ تولد و مرگ چطور بدست آمده است . اجداد وی از پارت های ایران و شهر شیروان در خراسان شمالی بوده اند و خود او زاده شهر مشهد است. تاجیک ها و فارسی زبانان افغانستان و تاجیکستان حکیم ارد بزرگ را نزدیکترین دوست ایرانی احمدشاه مسعود -محبوبترین شخصیت تاریخ افغانستان-می دانند . واژه -ارد- ریشه ایی باستانی و تاریخی دارد و در گذشته به چند پادشاه اشکانی -پارت- گفته می شده است به لحاظ لغوی واژه -ارد- خاص است و معنا ندارد . امروزه به خاطر اندیشه های خردمندانه و آگاهانه -ارد- – همه دوستداران حکمت و فلسفه واژه های حکیم و بزرگ را به آن می افزایند که ترکیب آن شده است -حکیم ارد بزرگ- . در شهر اجدادی حکیم ارد بزرگ یعنی شیروان به او -بزرگ شیروان- می گویند . حکیم ارد بزرگ در بین ایل قشقایی هم دارای محبوبیت ویژه ایی است چرا که از طرف مادری به این ایل سلحشور منتسب است.

حکیم ارد بزرگ از زبان خودش :

فرگرد ارد – کتاب سرخ-

ارد – یک ایرانی است – نام شناسنامه ایی او – مجتبی شرکاء می باشد . در نیمه شبی پر برف – از ماه دی – در شهر مشهد زاده شد – او دومین فرزند خانواده است . پدرش شادروان محمد تقی شرکاء – فرزند بابا – از شهر شیروان در خراسان شمالی بود – مردی بسیار نیک و مهربان که همواره دل به کانون گرم خانواده داشت . مادر ارد – شادروان فاطمه جاهد طبسی از ایل دلاور قشقایی شیراز بود – زنی دانش آموخته و دلسوز – که همواره برای رشد فرزندان دلبندش کوشش نموده و رنج ها کشید . نام تنها فرزند اُرد – غزاله می باشد.

– در شهر شیروان -استان خراسان شمالی- به حکیم ارد بزرگ- بزرگ شیروان می گویند .

– حکیم و فیلسوف معاصر -ارد بزرگ- Orod Bozorg مطرح ترین اندیشمند و متفکر حوزه تمدنی ایران است – این حوزه که در نظریه قاره کهن ارد بزرگ به شکلی کامل آمده است عبارتند از : کشورهای ایران – ترکیه – پاکستان – افغانستان – قزاقستان – ازبکستان – تاجیکستان – قرقیزستان – ترکمنستان – شمال غربی هندوستان – سرزمین کشمیر – – عراق – سوریه – لبنان – قبرس – جنوبی ترین بخش روسیه در میانه استراخان در شمال دریای خزر تا جنوب اکراین – آذربایجان – ارمنستان و گرجستان .

حکیم بزرگ معتقد است این بیست کشور باید تحت عنوان یک قاره گرد هم آیند – این کشورها می توانند همانند کشورهای قاره اروپا تامین کننده منافع یکدیگر باشند . ارد بزرگ معتقد است نقش ایران در قاره کهن -نامی که او به سرزمین های حوزه تمدنی ایران داده است- می تواند همچون یونان در اروپا به عنوان یک مادر فرهنگی غنی و پربار باشد .
او بر این باور است که آسیا و اروپا قاره کهن را بلعیده اند تا بدین شکل تمدن باستانی و تاریخی ایران زمین و نقش فاخر و تاریخی آن را نادیده بگیرند همچنین قاره کهن به هیچ وجه شرقی نیست – قاره کهن بخش مرکزی جهان است و شرق و غرب در دو سوی آن یعنی حوزه های تمدنی چین – یونان و مصر قرار دارند .

ارد بزرگارد بزرگ

حکیم ارد بزرگ و دشمنانش :

دشمنان حکیم ارد بزرگ به پنج دسته کلی تقسیم نمود :

1- بهاییت و فراماسون ها -چنانچه در برخورد سایت ویکی پدیا با مقاله حکیم ارد بزرگ مشاهده آن بودیم –
2- تجزیه طلبان ایران – پان تورک های ایران و … – کسانی که مخالف تحقق نظریه قاره کهن هستند.
3- کمونیست های ایران و افغانستان – هواداران نجیب الله – بازماندگان حزب وطن افغانستان که کینه دیرینه ایی نسبت به احمد شاه مسعود و تاجیکان دارند -.
4- دوستداران جهانی سازی -کسانی که مخالف نظریه -کهکشان اندیشه- ارد بزرگ هستند و در واقع به دنبال تحقق نظریه دهکده کوچک جهانی می باشند- .
5- دشمنان تاجیک ها و فارس زبانان افغانستان -همانند پشتونهای افراطی افغانستان – طالبان و هواداران آنها در عربستان – امارات متحده عربی و پاکستان –

منبع :

hekmat.dust.tv

فلاسفه

حکیم مهربانی

انجمن اجتماع اندیشه - تمامی انجمن‌ها ]...
ما را در سایت انجمن اجتماع اندیشه - تمامی انجمن‌ها ] دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : piuc بازدید : 138 تاريخ : دوشنبه 22 آبان 1396 ساعت: 0:10