شرکت نوکیا — NOKIA

ساخت وبلاگ
شرکت نوکیاشرکت نوکیا

شرکت نوکیا – معروف به غول موبایل جهان و و بزرگترین نوآور و قدیمی‌ترین شرکت موبایل جهان است- شرکت تجهیزات مخابراتی فنلاندی و چندملیتی-هند و مجارستان و چین- است- که تمرکز اصلی آن بر تولید تجهیزات و زیرساخت‌های ارتباطات مخابراتی و نرم‌افزارهای نقشه و ناوبری معطوف می‌باشد

تاریخچه شرکت نوکیا

بیش از3/1 گوشیهای همراه سراسر جهان را نوکیا تولید می کند تقریبا 60هزار نفر از کارمندان نوکیا در 120 کشور و 5 قاره پراکنده شده اند . ما در بررسی رقیبان امروزی نوکیا انضباط محسوسی می بینیم – تمامی آنها با یک برنامه توسعه منظم شروع به تولید گوشی همراه میکنند اما نوکیا متفاوت با سایر شرکتها است و این طرح کاری را رد می کند .
این شرکت بیش از 100 سال کاغذ و چکمه های پلاستیکی تولید میکرده است و تنها از حدود 10سال قبل به سوی فن و تکنیک تلفن سوق داده شده است. حدود یک دهه پیش این احتمال می رفت که نوکیا از راس تجارت جهانی کنار برود این مطلب در تجارت تلفن مساله جدیدی بود و اریکسون -Ericsson- قصد تصاحب آنرا داشت اما نوکیا کنار نرفت و هم اکنون موقعیت آن حتی از اریکسون هم بهتر می باشد .

شرکت نوکیادفتر مرکزی نوکیا در اسپو

کاغذ به عنوان یک شروع

شرکت نوکیا در سال 1864 در فنلاند در حوالی رودخانه نوکیا بنا شد جنگلها – رودخانه ها و دریاچه های فراوانی وجود داشت – این مساله افتخار ملی فنلاند محسوب می شود . بنا براین تحت چنین شرایطی صنعت کاغذ روی کار آمد . فردریک آدستوم-Fredrik Idestam- مهندس فنلاندی یکی از تاجران این صنعت شد . متاسفانه او تجربه کافی در این زمینه تجاری را نداشت . بنابراین این تکنولوژی را از آلمانی ها فرا گرفت . او از یک کارخانه تولید کاغذ در آلمان دیدن کرد . مالک ان کارخانه این صنعت را برای مدت چند سالی توسعه و آنرا به عنوان یک راز بزرگ پنهان کرده بود . اما آدستوم کارگران را متقاعد به نشان دادن کارخانه کرد . آنها یک نمایشگاه واقعی را به مهندس فنلاندی ارایه کردند . زمانی که صاحب کارخانه این مساله را مشاهده کرد عاجز شد و مهمانش را بیرون کرد اما این مساله اهمیت نداشت زیرا آدستوم آنچه را که می خواست دیده بود .

زمانیکه آدستوم به فنلاند برگشت کارخانه تولید کاغذ خودش را بنا کرد . بعد از گذشت چند سال در سال 1867 او اختراعش یعنی خمیر چوب را در نمایشگاه چوب پاریس عرضه کرد و یک مدال برنز جایزه گرفت . بعد از این مساله همه نوکیا را می شناختند . بنابراین آدستوم به تمامی محصولات برچسب نوکیا زد . وزمانی که بعد از چند سال این شرکت شروع به ارایه محصولات جدیدی کرد آدستوم هنوز همین برچسب را روی همه محصولات می زد . بازاریان امروزی این ابتکار آدستوم را نیز به نظامنامه افزودند.
اما تمام عملکردهای آدستوم خیلی هم ابتکاری نبودند . زمانی که دامادش گستاف فوگلهوم -Gustaf Fogelholm- – او در سال 1895 رییس شرکت نوکیا شد – تصمیم به راه اندازی شرکت تولید نیرو گرفت فردریک تنها مخالفش بود اما گستاف در برابر پدر زنش پیروز شد و اولین کارخانه تولید نیرو را در سال 1903 و دومین کارخانه اش را در سال 1913 بنا کرد .

شرکت نوکیاشرکت نوکیا

کارخانه پلاستیک سازی

تولیدات کارخانه پلاستیک سازی فنلاندی -FRW- سرآمد محصولات پلاستیکی فنلاند بودند روزی رییسان این کارخانه به خارج ازهلسینکی -Helsinki- رفتند . انها قصد داشتند کارخانه جدیدی در کنار همان رودخانه نوکیا نزدیک کارخانه نوکیا بسازاند.
در اغاز قرن 20 نوکیا به دنبال سهام دارانی میگشت . همسایه نوکیا – FRW بزرگترین سهام دار آن شد . در طی جنگ جهانی تجارت کاغذ نوکیا افت زیادی کرد اما صنعت لاستیک سازی FRW پیشرفت زیادی داشت . تعدادی کاتالوگ قدیمی در دست می باشد – این شرکت 250 مدل چکمه های پلاستیکی را به بازار عرضه کرده بود . امروزه کارخانه های بزرگ قادر به ارایه چنین اقسام مختلفی از یک نوع محصول نمی باشند . بنابر این شریک نوکیا اقتدار بیشتری کسب نمود و سهام های آنرا بدست آورد . نوکیا تنها قسمتی از یک شرکت بزرگ شد . در سال 1922 کارخانه کابل سازی فنلاندی به آنها ملحق شد . این مساله جالب است اما کاغذ و پلاستیک و کابل برق با همان برچسب نوکیا فروخته می شدند .
اما رییسان هر سه شرکت مخالف یکی شدن شرکتها بودند . این پیوند فقط در سال 1967 ایجاد شد . یک پیمان – گروه نوکیا – در یک صنعت – کاغذ پلاستیک و کابل . آخرین مورد و مهمترین بخش صنعت علم الکترونیک صنعتی بود .

جرقه های الکتریکی شرکت نوکیا

شرکت نوکیا با روسیه ارتباط کاملا محسوسی داشت . بعد از جنگ جهانی دوم متحد آلمان یعنی فنلاند مجبور به پرداخت غرامت به اتحادیه جماهیر شوروی تا سال 1952 شد . این غرامتها شامل کابل های برقی بود که به وسیله کارخانه کابل سازی فنلاندی تولید می شدند . این شرکت مجبور بود دو برابر کابلی را که قادر به تولیدش بود را فراهم کند . تنها دلیل انجام این کار حس وظیفه و وطن پرستی این شرکت بود . بعداز پرداخت تمامی غرامتها- اتحادیه جماهیر شوروی اصلی ترین شریک گروه نوکیا شد . در میان دهه 60 نوکیا حدود 20% تولیداتش را به شوروی صادر می کرد . علی رغم نظرات مثبت در مورد شریک نوکیا جورن وسترلند – Bjorn Westerland- رییس جمهور تمام مدت حس بدی داشت او بیان می کرد : اگر روزی کرملین – Kremlin- بگوید نه ما کل صنعتمان را از دست خواهیم داد . اما کسی مایل نبود این آینده نگری بدبینانه را بشنود .

در سال 1977 کاری کایرامو -Kari Kairamo- رییس شرکت نوکیا شد . کایرامو در همکاریش با آمریکا تجربه زیادی کسب کرده بود و بر خلاف پیشینیانش به اتحادیه شوروی تکیه نکرد او کاملا غربی بود . او مایل بود مسایل را در طی جلسات غیر رسمی به صورت کاملا اتفاقی اداره کند و ارتباطات شخصی برایش بسیار حایز اهمیت بودند . اودر مقایسه با پیشینیانش در میان جمع مهربانتر بود .در طی دوره او بر روی تولید نیرو والکترونیک تاکید بیشتری می شد .

الکترونیک مصرفی اصلی ترین حرفه شرکت نوکیا در سال 1987 بود کایرامو تلاش زیادی برای بین المللی کردن شرکت نمود و توجه اش به سمت اروپا متمرکز شد . نوکیا در دوره ریاست کایرامو چند محصول بزرگ – تلویزیون و کامپیوتر – تولید کرد که به هر حال در زمان تولید احتمال خطر کردن هم وجود داشت .
در سال 1986 کایرامو با ارایه دفترچه های جدید راهنمای داخلی که خودش مسیول آن بود در سرپرستی این صنف تغییری ایجاد کرد . او مدیری دلسوز و خوش برخورد بود که به ارتباط برقرار کردن با دیگران علاقه داشت . به هر حال از اقتدار زیاد او در سال 1988 یعنی زمانیکه نوکیا به علت عدم تولید و موارد کاری مختلف به سمت رکود مالی می رفت کاسته شد .

شرکت نوکیاشرکت نوکیا

مدیر کنونی شرکت نوکیا

در سال 1986 کایرامو جورما اولیلا -Jorma Ollila- را به عنوان مدیر اجرایی جدید نوکیا منصوب نمود . اولیلا در سالهای 1986 تا 1989 سمت معاونت رییس را به عهده داشت . بعد از این دوره او به عنوان مدیر بخش گوشی همراه مشغول به کار شد . او در سال 1992 مدیر اجرایی نوکیا شد .
در سال 1981 نوکیا با مدیریت کایرامو استاندارد NMT گوشی همراه را ارایه کرد که در روسیه و اروپای شمالی بسیار مورد توجه واقع شد . در سال 1987 نوکیا تولید اولین گوشی NMT -Mobira City man- را آغاز نمود .
گام بعدی راه اندازی شبکه GSM بود . در سال 1989 نوکیا اولین شبکه GSM را به شرکت فنلاندی رادیو لینجا -Radio Linja- فرستاد . رییس جمهور فنلاند در سال 1991 اولین تماس GSM را برقرار کرد . نوکیا در سال 1992نسلهای قبل تمامی گوشیهای GSM جدید خودش را چنین معرفی نمود : نوکیا 1011
بنابراین تجارت اصلی نوکیا تولید گوشیهای همراه شد و همانطور که قبلا ذکر نمودیم جرما اولیلا به عنوان مدیر اجرایی آن منصوب شد .

نیازی به توضیح زیادی در مورد گوشیهای نوکیا نمی باشد این گوشیها محبوب ترین گوشیها در تمام دنیا می باشند . نوکیا تنها در ایالت متحده بعد از موتورولا -Motorola- دومین جایگاه را به خود اختصاص داد . اما این مساله اهمیت چندانی ندارد زیرا نوکیا امروزه 38% از بازار جهانی گوشی تلفن همراه را در اختیار دارد .
تولیدات نوکیا تنها به گوشیهای همراه ختم نمی شوند : اکثر محصولاتش به همراه یکسری وسایل اضافی می با شند . نوکیا اولین شرکتی بود که چنین قطعات طراحی شده را به عنوان قابهای قابل تعویض ارایه می کرد تولید کنندگان دیگر بعد از نوکیا اقدام به این کار کردند . همچنین این شرکت دارای نوع آوری ها ی دیگری نیز می باشد برای مثال آخرین نوع آوری آن 5140 اولین گوشی GSM با قابلیت صحبت کردن تنها با یک حرکت است .
بنابراین حقیقتا نوکیا در راس ارتباطات تلفنی قرار داشت و حضور آن در بازار همچنان پررنگتر می شد . نمیتوان چنین پیشن بینی کرد که این موقعیت در آینده ثابت بماند اما هم اکنون چنین به نظر می رسد که نوکیا توانایی جذب درصد بیشتری از بازار را دارد . اما متاسفانه هیچکس نمی داند که چنین خواهد شد یا نه

ویژگی‌ها
وسایل

تقسیم‌بندی وسایل در تلفن‌های موبایل اصلی ترکیب شده‌است با زیر بخش‌های مجزا سازنده به عنوان مالتی مدیا یا سری ان یا سری ایی به عنوان وسایل هسته‌ای کنترل شده تحقیق و توسعه به عنوان تکنولوژی پلتفرم نامیده می‌شود این تقسیم‌بندی یک عمومیت با صدای موبایل و داده در حول رنج و سعی از وسایل موبایل فراهم می‌کند با صدای زیاد گوشی‌ها یا وسایل موبایل مصرف‌کننده و کلاس‌های سری و سری ایی بسیار گران‌قیمت وسایل براساس تکنولوژی سلولی در چهار سال اول ۲۰۰۶ نوکیا بیش از ۱۵ میلیون تلفن موبایل ام‌پی‌تری فروخت که این به این معنی است که نوکیا نه تنها فراهم کننده جهانی تلفن همراه است بلکه باور شده‌است که نوکیا اخیرا شرکت کوداک را در تولید دوربین و گرفتن بیشترین نقاط دنیا جلو زده‌است هم چنین نوکیا امروزه به عنوان فراهم کننده پلیرهای صوتی دیجیتال یا ام‌پی۳ هاو فروش وسایلی مانند آی‌پاد از شرکت اپل دارند در اواخر سال ۲۰۰۷ دنیا بیش از ۴۴۰ میلیون گوشی را که ۴۰ درصد گوشی‌های اصلی فروش تلفن را بود مدیریت کرد.

بازار

سازمان دهی مصرف‌کننده‌ها و بازاریان شرکت نوکیا و همچنین فروش‌ها- بازاریابی و تولیدات کمپانی به وسیله آنسی وانجوکی هدایت می‌شود. هم اکنون نوکیاهای لومیا با سیستم عامل ویندوز فون وآشا با سیستم عامل نوکیا پلتفرم و گوشی‌های سری ایکس ا سیستم عامل اندروید و گوشی‌های سیمیانی نیز در ایران به فروش می‌رسد.

شبکه ارتباطی نوکیاسولوشنز و نتورکس

شبکه ارتباطی شرکت نوکیا -عملا شبکه نوکیا- فراهم می‌کند شبکه زیر بنایی ارتباطات تلفن همراه و سکوهای خدمات ارتباطی را- به خوبی خدمات رسانی حرفه‌ای برای اپراتورها و تهیه کنندگان خدماتخدمات شرکت‌هایی همچون سونی و سامسونگ و اچ تی سی و حتی اپل نیز هست- و شبکه نسل ۳و ۴ ایران نیز به عهده این شرکت است.
شبکه‌ها در GSM- EDGE- 3G/WCDMA و شبکه ارتباطی رادیو WIMAX- شبکه مرکزی با افزایش در IP و توانایی دستیابی زیاد و خدمات متمرکز می‌شوند. در پایان سال ۲۰۰۵ شبکه ارتباطی نوکیا از ۱۵۰ خریدار شبکه تلفن همراه در بیش از ۶۰ کشور داشت که سیستم خدمات رسانی اش به بیش از ۴۰۰ میلیون مشترک را به عهده داشت. در نوزده ژوین ۲۰۰۶ نوکیا و زیمنس اعلام کردند که تلفن همراه و تجارت تجهیزات دایمی تلفنشان را برای ایجاد بزرگترین شرکت‌های تجاری به نام شبکه نوکیا زیمنس قرار است با هم ادغام شوند مارک شبکه ارتباطی نوکیا زیمنس متعاقبا در ۳GSM World Congress در Barcelona در فوریه ۲۰۰۷ به کار گرفته شد.

سرویس‌ها

این شرکت صاحب قوی‌ترین سرویس نقشه -here-که دارای ۴۸ ماهواره است و اخیرا سامسونگ نیز از این نقشه‌ها استفاده می‌کند دارای وسعت و دقت امکانات بیشتری نسبت به گوگل ماپس است نام این سرویس قبل از واگزاری به ماکروسافت ovi maps بوده. لانچری را برای اندروید ارایه داده که کارهای شما را زیر نطر می‌گیرد ومورد علاقه‌های شما را چه شماره باشد یا بازی یا برنامه یا موارد اینترنتی. از و با نوشتن دستی حروف اول کلمات کار می‌کند که بسیار راحت تر از منوهای اندروید است وای لانچر z نام دارد بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.

سیستم عامل

این شرکت سیستم عامل سیمبیان -سری ۶۰/۴۰/۹۰- را طی سالیان متمادی به کار گرفت که لقب پر استفاده‌ترین سیستم عامل همراه را به خود گرفت و پس از آن ویرایش آنا سیمبین و مایمو و میگو لینوکس را ارایه کرد که هوشمند بودند مایمو متن باز مورد استقبال کاربران قرار گرفت و بسیاری از توسعه دهندگان لینوکس و دبیان برای این سیستم عامل نرم‌افزار و بازی نوشتند از جمله محبوب‌ترین نرم‌افزارها می‌توان به wazap نسخه پیام رسان محبوب whats up اشاره کرد حتی کار به جایی رسید که کاربران موفق به اجرای بازی‌های web os و اندروید به وسیله نوعی امولاتور به نام apkenv روی مایمو شدند ولی میگو موفق به فروش گستره نشد خیلی‌ها دلیل این شکست را عدم پشتیبانی نرم‌افزاری نوکیا از این سیستم عامل می‌دانند. پس از آن نوکیا سیستم عامل ویندوز رادر پیش گرفت که خیلی موفق نبود و دیگر از آن سیستم عامل اندروید را نیز استفاده می‌کند.

دوربین

شرکت‌های سامسونگ – سونی -سونی اریکسون- موتورولا – و… همگی دوربین‌های موبایل خود را از نوکیا می‌خرند. در واقع نوکیا صاحب امتیاز بزرگترین شرکت‌های تولید دوربین و قطعه آنتن موبایل و صاحب امتیاز تکنولوژی pure viwe که بهترین کیفیت دوربین تلفن همراه است که استفاده آن را با گوشی‌هایی با دوربین۴۱ مگا پیکسلی با ۸ لنز مجزا دیده‌ایم.

شرکت نوکیاشرکت نوکیا

نظارت و کنترل شرکت

کنترل و نظارت شرکت نوکیا در یک مجمع عمومی و گروه اجرایی هییت مدیره تحت نظارت هییت مدیره- تقسیم‌بندی شده‌است رییس و سایر اعضای گروه اجرایی هییت مدیره توسط هییت مدیره گماشته می‌شود تنها مدیر گروه اجرایی هییت مدیره می‌توانند به گروه اجرایی هییت مدیره و خود هییت مدیره متعلق باشد. ًکمیسیون هییت مدیره‌ها شامل کمیته بازرسی- کمیته پرسنلی و نظارت بر شرکت و کمیسیون انتخابی می‌شود.

خریداری توسط مایکروسافت

در ۳ سپتامبر ۲۰۱۳ -۱۲ شهریور ۱۳۹۲- نوکیا و مایکروسافت اعلام کردند که بخش تولید تلفن‌های همراه نوکیا- به ارزش ۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورو به مایکروسافت واگذار خواهد شد. این خبر- فورا به افزایش ۴۵ درصدی در ارزش سهام نوکیا در بورس هلسینکی انجامید.
با موافقت سهام‌داران- این معامله در آوریل ۲۰۱۴ نهایی شد و بخش موبایل نوکیا به مایکروسافت منتقل شد -بخش تولید تلفن همراه نوکیا در نهایت در سال ۲۰۱۳ به ارزش ۷٫۱۷ میلیارد دلار توسط مایکروسافت خریداری شد. -حق استفاده از نام تجاری نوکیا به مدت ۱۰ سال برای تلفن‌های همراه و نه تبلت به مایکروسافت واگذار شد–. بدین ترتیب تولید گوشی‌های نوکیا با نام نوکیا میکرو سافت موبایل تولید می‌شوند -به مدت ۱۰ سال-. نوکیا اعلام کرده از این پس بر خدمات نرم‌افزاری- نقشه‌کشی- شبکه‌سازی و پیشبرد فناوری و ساخت تبلت‌ها درجه ۱ متمرکز خواهد شد.

بازگشت به اندروید

نوکیا به طور مخفیانه از مایکروسافت خانواده x را روانه بازار کرد که با سخت‌افزاری متوسط به بالا و ظاهری بسیار زیبا. سیستم عامل اندروید و رابط کاربری شبیه ویندوز موبایل با قیمتی نسبتا کم روانه بازار کرد و آخرین محصول این خانواده نوکیا x2 dual simاست که بازخورد خوبی را داده است. Nokia x2 dual sim از نسخه ۴٫۳ اندروید پشتیبانی می‌کند. علاوه بر خانواده ایکس این شرکت تبلت N1 را روانه بازار کرد. این شرکت در دقیقه اول معرفی ۲۰۰۰۰ تبلت N1 را فروخت.

تصاحب آلکاتل-لوسنت

بعد از کش و قوس‌های بسیار- در تاریخ ۱۵ آوریل ۲۰۱۵ نوکیا تایید کرد که کمپانی آلکاتل-لوسنت را به ارزش ۱۶٫۶ بیلیون دلار خریداری کرده است و اکنون شرکت‌های ادغامی نوکیا + آلکاتل-لوسنت- متشکل از ۴۰۰۰۰ کارمند در ایالات متحده و فرانسه گامی بلند به سوی دستیابی به جدیدترین تکنولوژی‌های ارتباطی و شبکه ایی- برداشته است و قطعا نقش بزرگی در خدمات ارتباطی ۵G- شبکه‌های تعریف شده نرم‌افزاری- عکس برداری و … ایفا خواهد کرد.

آلکاتل-لوسنت یکی از شرکت‌های ارایه خدمات بیسیم است و نبایستی با شرکت چینی تولید کننده تلفن اشتباه گرفته شود.
یکی از موارد دیگری که نوکیا بر روی آن تمرکز کرده و به دنبال سرمایه‌گذاری کلان روی آن می‌باشد- مجموعه نرم‌افزارهای مسیر یابی HERE است. با اعلام این موضع- نوکیا گزینه‌های پیش رو را برای سرمایه‌گذاری روی مجموعه پیشتاز خود در زمینه مسیریابی بررسی می‌کند. به گفته یکی از بالا رده‌های نوکیا- اکنون بهترین موقعیت برای سرمایه‌گذاری روی HERE با توجه به وضعیت تغییر یافته کمپانی است. نوکیا اعلام کرده مراحل نهایی این تغییرات در سه‌ماهه اول سال ۲۰۱۶ اجرایی می‌شود. هم‌چنین در ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ مدیر عامل نوکیا تایید کرداین کمپانی به بازار گوشی‌های هوشمند بر می‌گردد.

شرکت نوکیاشرکت نوکیا

خریداری توسط اچ‌ام‌دی

پس از شکست‌های پیاپی مایکروسافت در رقابت با سایر تولیدکنندگان گوشی هوشمند- با اعلام رسمی این شرکت- تمام جزییات مربوط به حق استفاده از نام نوکیا تا سال ۲۰۲۷ برای گوشی‌های هوشمند و تبلت به شرکت اچ‌ام‌دی واگذار شد. بر اساس این توافق- نوکیا حق امتیاز خودش از فروش هر گوشی یا تبلت برند نوکیا را از شرکت اچ‌دی‌ام دریافت خواهد کرد که هر دو نام تجاری و حقوق مالکیت معنوی را پوشش می‌دهد. شرکت نوکیا- هیچ سهامی در این شرکت ندارد و تنها یک نماینده در هییت مدیره این شرکت خواهد داشت. از سوی دیگر شرکت FIH Mobile که از زیر مجموعه‌های شرکت Foxconn به شمار می‌رود- وظیفه تولید تلفن‌های همراه ساده نوکیا را همچنان برعهده خواهد داشت.

منبع :

ictworld.blogsky.com

مشرق نیوز

ویکی پدیا

انجمن اجتماع اندیشه - تمامی انجمن‌ها ]...
ما را در سایت انجمن اجتماع اندیشه - تمامی انجمن‌ها ] دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : piuc بازدید : 130 تاريخ : يکشنبه 26 آذر 1396 ساعت: 3:12